한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제21권3호
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- Pages.453-459
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- 1989
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- 0367-6293(pISSN)
고점도 다당류생산 미생물의 분리 및 특성
A Yellow Pigmented Soil Bacterium Producing a Polysaccharide of High Viscosity
- Yoo, Jin-Young (Microbiology Laboratory, Korea Food Research Institute) ;
- Chung, Dong-Hyo (Department of Food Science and Technology, Chung Ang University)
- 발행 : 1989.06.01
초록
산업용 다당류의 개발을 목적으로 고점도의 다당류생산 미생물을 토양으로부터 분리하였다. 본 세균은 동정한 결과 Pseudomonas mendocina로 생각되었다. 본 세균이 생산하는 다당류는 o-acetyl기를 함유한
A strictly aerobic bacterium forming yeller pigment and a highly viscous polysaccharide was isolated. The bacterium was identified as Pseudomonas mendocia. The polysaccharide was presumed to be