한국수산과학회지 (Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences)
- 제21권1호
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- Pages.11-15
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- 1988
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
식품의 건조 및 수축특성에 관한 연구 - 1. 다시마 건조중의 수축현상 -
Drying and Shrinking Characteristics of Food 1. Shrinking Phenomena during Drying of Sea Tangle
- CHO Duck-Jae (Department of Food and Nutrition Kyung Nam Junior College) ;
- HUR Jong-Hwa (Department of Food and Nutrition Kyung Nam Junior College) ;
- CHUNG Soo-Yeol (Department of Food and Nutrition Kyung Nam Junior College)
- 발행 : 1988.03.01
초록
건제품으로 가공, 저장되고 있는 다시마는 조직이 연약하여 건조중 상당한 수축현상을 일으키는데 이의 기초적인 자료를 얻기 위하여 일정한 온도
Square slices of sea tangle was dried in constant condition of thickness (1.54mm), air temperature
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