한국미생물·생명공학회지 (Microbiology and Biotechnology Letters)
- 제16권6호
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- Pages.433-473
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- 1988
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- 1598-642X(pISSN)
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- 2234-7305(eISSN)
콩과 옥수수 가루의 발효과정에서의 Phytase 생산균과 그들의 발효에 미치는 영향 - Phytase 생산균의 분리와 효소생산조건 -
Phytase-producing Microorganisms and Their Effects on the Fermentation of Soybean and Corn Meals -Isolation of Phytase-producing Microorganisms and Conditions for Enzyme Production-
초록
콩과 옥수수 가루의 천연발효과정에서 분리한 균주들중 phytase 생산성이 우수한 균주는 Bacillus licheniformis와 Enterobacter cloacae로 동정되었으며 그들의 최적배양조건과 최적 phytase 생산조건을 검토한 결과는 다음과 같다. B. licheniformis는 초기 pH 6.0, 온도 3
Two isolates of C-7 and S-34, which were identified as Bacillus licheniformis and Enterobacter cloacae, were shown the highest phytase productivities among the 23 and 44 strains isolated from the fermenting corn and soybean meals, respectively. The phytase productivity with B. lichenifrmis was maximized at pH 6.0, 3