The Presence in Embryo Extract of a Myotrophic Protein That Affects Proliferation and Fusion of Chick Embryonic Myoblasts in Culture

배양 계배 근원세포의 분화에 미치는 계배 추출물내 Myotrophic Protein의 영향

  • Published : 1988.07.01

Abstract

A myotrophic protein that seemed to he eseentiai for the hision of chick embryonic myoblasts in culture was isolated from chick embryo extrad and was found to be identical or at least similar to the iron-transporting protein, transferrin. Embryo extract seemed to contain, in addition to this myotrophic protein, a heat stable protein that inhibits the fusion of myoblasts. Iron seemed to he necessary for myoblasts to fuse and it was supposed that the role of the myotrophic protein m myoblast fusion is to supply iron to the cell. The numher of the myotrophic protein receptors on myoblast surface membrane decreased immediately after the start of myoblast fusion, supposedly due to the decreased need of iron after the fusion once commenced. It was estimated that endocytosis of myotrophic protein took about 10 minutes and one recycling about 2 hours. The accumulation of iron in myoblasts continued linearly with cultre time and endocytosis of the myotrophic protein occured at a constant rate.

배양 계배 근원세포의 분화에 미치는 계배추출물의 영향을 조사하고, 이 추출물로부터 근워세포의 분화에 필수적인 myotrophic protein(MP)를 순수분리하였다. 그리고 이 MP는 철 운반 단백질인 trsnaferrin과 동일하거나 또는 대단히 유사한 단백질임을 알 수 있었다. 이 단백질은 철을 근원세포에 공급하고 이 철근이 근원세포의 융합에 필수적인 역할을 하는 것으로 보인다. 또 계배추출물속에는 이 MP이외에 근원세포의 융합을 억제하는, 그리고 열에 비교적 안정한 단백질이 존재하다고 생각된다. 이 MP의 수용체(receptor)분석을 한 결과, 수용체의 수는 근원세포가 융합을 하고 나면 급속히 감소하는 것으로 나타났다. 그리고 근원세포의 내로의 철과 MP의 수송에는 약 10분이 소요되는 것으로 나타났다.

Keywords