Applied Biological Chemistry
- 제31권4호
- /
- Pages.361-370
- /
- 1988
- /
- 2468-0834(pISSN)
- /
- 2468-0842(eISSN)
유청 및 대두 단백질의 상호작용
Interaction between Whey and Soybean Proteins
- Shon, Dong-Hwa (Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Seoul National University) ;
- Lee, Hyong-Joo (Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Seoul National University)
- 발행 : 1988.12.30
초록
유청 및 대두 단백질의 상호작용을 규명하기 위하여 두 단백질용액 및 1 : 1 혼합용액에 대한 겔투과크로마토그래피와 전기영동에 의하여 열처리 중 조성단백질의 변화 및 상호작용에 관여한 조성단백질을 조사하였다. 크로마토그래피 결과
To investigate the interaction between whey and soybean protein, thermal changes of component proteins were analyzed by column chromatography and gel electrophoresis. In the Sephadex G-200 chromatography of the mixture treated at above
키워드