Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 17 Issue 2
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- Pages.144-148
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- 1988
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Studies on Gelatinization Characteristics of Some Starches by Differential Scanning Calorimetry
DSC에 의한 전분의 호화 특성에 관한 연구
- Kong, Jai-Yul (Dept. of Refrigeration Engineering, National Fisheries University of Pusan) ;
- Kim, Min-Yong (Dept. of Biological Science and Technology, National Fisheries University of Pusan,)
- Published : 1988.06.30
Abstract
Differential scanning calorimerty(DSC) was used to study gelatinization phenomena of defatted rice, corn, wheat, potato starch and nondefatted rice and wheat starch at heating rate
전분의 겔화 온도에 대한 가열속도, 수분함량 및 지방의 영향을 DSC로 측정한 결과 전분으로부터 지방이 제거됨에 따라 수분결합력이 상승함으로서 겔화 온도는
Keywords