Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 17 Issue 2
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- Pages.110-114
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- 1988
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Changes of Salt and Calcium Concentration in Radish during Salting
무우의 소금절임 과정 중 소금의 침투와 칼슘의 용출
- Kim, Soon-Dong (Dept. of Food Science and Technology, Hyosung Women's University) ;
- Kim, Mee-Jung (Dept. of Food Science and Technology, Hyosung Women's University)
- Published : 1988.06.30
Abstract
Salt penetration, moisture effluence and elution of calcium of radish were investigated during salting in
무우의 소금절이 과정중 소금의 농도별 시간경과에 따른 소금침투와 칼슘의 용출 및 수분의 유출정도를 조사하였다. 또 가정 및 백화점으로부터 수집한 김치중 관능적으로 양호한 김치를 선별하여 그 소금농도를 조사하였다. 가정과 백화점으로부터 수집한 20종의 김치중 짠맛에 대한 관능검사에서 양호한 것은 8종이었고 소금농도는
Keywords