Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 20 Issue 1
- /
- Pages.112-118
- /
- 1988
- /
- 0367-6293(pISSN)
Effects of Gamma Irradiation on the Decontamination of Animal Feeds : Sterilization of Protein Sources
배합사료 원료에 대한 방사선 살균 효과 -단백질원의 살균-
- Byun, Myung-Woo (Food Irradiation Division, Korea Advanced Energy Research Institute) ;
- Kwon, Joong-Ho (Food Irradiation Division, Korea Advanced Energy Research Institute) ;
- Cha, Bo-Sook (Food Irradiation Division, Korea Advanced Energy Research Institute) ;
- Cho, Han-Ok (Food Irradiation Division, Korea Advanced Energy Research Institute) ;
- Kim, Young-Bae (Department of Food Technology, Korea University)
- 변명우 (한국에너지연구소 식품조사연구실) ;
- 권중호 (한국에너지연구소 식품조사연구실) ;
- 차보숙 (한국에너지연구소 식품조사연구실) ;
- 조한옥 (한국에너지연구소 식품조사연구실) ;
- 김영배 (고려대학교 식품공학과)
- Published : 1988.02.01
Abstract
The effect of gamma irradiation of microbiological and physicochemical properties of raw ingredients (thirteen kinds of protein sources) for the mixed feed were investigated. The total aerobic bacteria counts in the samples was ranged from
배합사료의 단백질원으로 사용되는 13종의 동물성 및 식물성 원료의 미생물 오염 정도와 방사선 조사에 의한 살균 효과 및 이화학적 특성 변화를 조사한 결과는 다음과 같다. 13종의 사료 원료의 호기성 전세균의 오염은
Keywords