Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 16 Issue 1
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- Pages.10-17
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- 1987
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Formation of Secondary Products by Plant Cell Culture - II. Effects of Growth Regulators on the Formation of Capsaicinoide, Phenylpropanoids and PAL Activity in Cultured Cell of Capsicum annuum L. -
식물세포(植物細胞) 배양(培養)에 의(依)한 이차대사산물(二次代謝産物)의 생성(生成)에 관(關)한 연구(硏究) - II. Capsicum annuum L.의 배양세포(培養細胞)에 있어서 Growth Regulator가 Capsaicinoids, Phenylpropanoids 생성(生成) 및 Phenylalanine Amnonia-lyase (PAL) 활성(活性)에 미치는 영향 -
- Choi, Bong-Soon (Department of Food Science and Nutrition, Hyosung Women's University)
- 최봉순 (효성여자대학교 식품영양학과)
- Published : 1987.02.28
Abstract
In order to investigate the effects of growth regulators on the formation of capsaicinoids in callus of Capsicum annuum L. tissues were cultured in the Linsmaier and Skoog RM 1964 medium containing various growth regulators. Production of capsaicinoids during culture was monitored by gas chromatography. In the presence of
고추의 배양세포(培養細胞)에 있어서 고추의 신미성분(辛味成分)인 capsaicinoids 생성(生成)에 미치는 growth regulator의 영향을 조사하기 위하며 growth regulator들을 각각 함유한 Linsmaier-Skoog 기본배지에서 배양(培養)한 callus의 capsaicinoids을 GLC에 의하여 조사하고 또한 capsaicinoids의 중간대사 산물인 phenylpropanoids와 phenylalanine ammonia-lyase activity을 측정하여 다음과 같은 결과를 얻었다. 1. Growth regulators가 배양세포(培養細胞)의 capsaicinoids 생성(生成)에 미치는 영향을 조사한 결과 growth regulators을 달리한 배지(培地)에서 생성(生成)된 capsaicinoids의 함량(含量)은
Keywords