Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 19 Issue 5
- /
- Pages.392-396
- /
- 1987
- /
- 0367-6293(pISSN)
Isolation and Identification of Free Phenolic Acids in Korean Ginseng
인삼의 유리 페놀성 분획중 phenolic acid의 순수분리 동정
- Kim, Man-Wook (Korea Ginseng and Tobacco Research Institute) ;
- Wee, Jae-Joon (Korea Ginseng and Tobacco Research Institute) ;
- Park, Jong-Dae (Korea Ginseng and Tobacco Research Institute)
- Published : 1987.10.01
Abstract
A method for isolation of some phenolic acids from Korean ginseng(Panax ginseng C.A.Meyer)was studied using silicic acid column chromatography. preparative thin layer chromatography and high performance liquid chromatography. Two phenolic compounds were isolated and identified as ferulic acid, mp
한국백삼의 유리페놀성 분획(free phenolic acid fr.)에서 phenolic acid의 분리 정제방법을 검토하였다. 먼저 silicic acid column에 의해 소분획으로 나누고 prep TLC 및 HPLC하여 정색반응 및 Pf차에 의해 phenolic acid로 추정되는 두 개의 화합물을 순수 분리하고, 결정을 얻어 UV, IR, MS, NMR로 그 구조를 밝힌 결과 ferulic acid와 vanillic acid로 확인되었다.
Keywords