한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제19권3호
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- Pages.181-187
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- 1987
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- 0367-6293(pISSN)
한국 주요 어종의 지방산 조성 및 ${\omega}-3$ 고도 불포화 지방산의 함량
Fatty Acid Composition and Content of Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids of Major Fishes Caught in Korean Seas
- Ahn, Byung-Hak (Food Biochemistry Laboratory, Korea Advanced Institute of Science and Technology) ;
- Shin, Hyun-Kyung (Food Biochemistry Laboratory, Korea Advanced Institute of Science and Technology)
- 발행 : 1987.06.01
초록
우리나라에서 어획되는 주요 어류 10종에 대해 지방질함량과 총지방질, 중성 및 극성지방질의 지방산 조성을 분석 하였다. 시료어종의 지방질을 구성하는 주된 지방산은
The lipids of ten major fishes caught in Korean seas were analyzed for fatty acid composition and for the content of
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