한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제19권3호
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- Pages.279-284
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- 1987
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- 0367-6293(pISSN)
물쑥 및 파드득 나물의 휘발성 풍미성분
Volatile Flavor Components of Artemisia selengensis and Cryptotaenia japonica
- 이미순 (덕성여자대학 식품영양학과)
- Lee, Mie-Soon (Department of Food and Nutrition, DukSung Wormen's College)
- 발행 : 1987.06.01
초록
우리나라의 야생산채류중 물쑥과 파드득나물의 휘발성 성분을 수증기 증류법으로 추출해서 GC와 GC-MS조합에 의하여 분석하였다. 물쑥에서는
Volatile components of Artemisia selengensis and Cryptotaenia japonica. Korean wild vegetables, were collected by steam distillation. Samples were examined by gas chromatography (GC) and combinded gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS). Seven components of
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