한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제19권1호
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- Pages.29-37
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- 1987
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- 0367-6293(pISSN)
방어 Myosin과 갈색띠 매물고둥 Paramyosin의 물리화학적 성질
Physicochemical Characteristics of Yellowtail Myosin and Whelk Paramyosin
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Pyeun, Jae-Hyeung
(Department of Nutrition and Food Science, National Fisheries University of Pusan) ;
- Choi, Yeung-Joon (Department of Nutrition and Food Science, National Fisheries University of Pusan)
- 발행 : 1987.02.01
초록
수산동물의 근육단백질 중 특히 많은 분포를 보이며. 생리적으로 뿐만 아니라 식품학적으로도 중요한 myosin과 paramyosin을 방어 보통육과 갈색띠 매물고둥에서 추출하여 각각의 물리 화학적 성질을 비교 검토 하였다. 방어 보통육 myosin은 분자량
The native myosin and paramyosin extracted from the ordinary muscle of yellowtail (Seriola quinqueradita) and the adductor muscle of whelk (Neptunea arthritica cumingi) were studied for their physico-chemical characteristics. Molecular weight, molar extinction coefficient at 278 nm and intrinsic viscosity were accounted for
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