한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제18권4호
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- Pages.301-305
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- 1986
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- 0367-6293(pISSN)
국내 및 국외 가정용 마아가린의 지방산(脂肪酸) 조성(組成)에 대한 연구(硏究)
Fatty Acid Composition of Domestic and Foreign Margarine for Home Use
- Choi, Chun-Un (Ottogi Food Research Institute) ;
- Kim, Hyean-Wee (Ottogi Food Research Institute)
- 발행 : 1986.08.01
초록
국내(여름제품12종, 겨울제품12종) 및 국외(미국4종, 일본8종, 덴마크2종)외 가정용 마아가린의 지방산 조성(賠紡酸 組成)을 GLC에 의해 분석비교(分析比較)하여 보았다. 국내산 마아가린의 주요구성지방산(主要構成脂肪酸)은 palmitic acid(16 : 0). stearic acid(18 : 0). oleic acid(18 : 1). linoleic acid(18 : 2), linolenic acid(18 : 3)로 외국산과 같았으며, P/S비는 겨울제품이
Fatty acid composition of domestic margarines (summer 12, winter 12 kinds) and foreign margarines (U.S.A. 4, Japan 8, Denmark 2 kinds) for home use were determined. The major fatty acids were palmitic acid (16:0), stearic acid (18:0), oleic acid (18:1), linoleic acid (18:2) and linolenic acid (18:3) in all of the margarines. P/S ratios of winter products were
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