한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제18권2호
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- Pages.110-113
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- 1986
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- 0367-6293(pISSN)
탈지에 따른 아끼바레 및 밀양30호 쌀의 수화속도
Effect of Defatting on Hydration of Akibare (Japonica) and Milyang 30 (J/lndica) Rice
- Kim, Soon-Mi (Department of Food and Nutrition, Ewa Womans University) ;
- Kim, Kwang-Ok (Department of Food and Nutrition, Ewa Womans University) ;
- Kim, Sung-Kon (Dankook University)
- 발행 : 1986.04.01
초록
탈지가 아끼바데(일반계)쌀과 밀양30호(다수계) 쌀의 수화속도에 미치는 영향을 조사하였다. 탈지에 의한 전분의 상대적 결정도는 아끼바레 및 밀양30호가 각각 92.7% 및 85.7%로 감소하였다. 쌀알의 길이는 탈지에 의하여 영향을 받지 않았으나 폭은 감소하였다. 쌀을
Effect of defatting on the hydration rate of Akibare (Japonica) and Milyang 30 (J/lndica) rice was investigated. Relative crystallinity of rice starch and width of the rice grain were decreased by defatting, which was more pronounced for Milyang 30. The moisture gain at
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