Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 18 Issue 2
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- Pages.110-113
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- 1986
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- 0367-6293(pISSN)
Effect of Defatting on Hydration of Akibare (Japonica) and Milyang 30 (J/lndica) Rice
탈지에 따른 아끼바레 및 밀양30호 쌀의 수화속도
- Kim, Soon-Mi (Department of Food and Nutrition, Ewa Womans University) ;
- Kim, Kwang-Ok (Department of Food and Nutrition, Ewa Womans University) ;
- Kim, Sung-Kon (Dankook University)
- Published : 1986.04.01
Abstract
Effect of defatting on the hydration rate of Akibare (Japonica) and Milyang 30 (J/lndica) rice was investigated. Relative crystallinity of rice starch and width of the rice grain were decreased by defatting, which was more pronounced for Milyang 30. The moisture gain at
탈지가 아끼바데(일반계)쌀과 밀양30호(다수계) 쌀의 수화속도에 미치는 영향을 조사하였다. 탈지에 의한 전분의 상대적 결정도는 아끼바레 및 밀양30호가 각각 92.7% 및 85.7%로 감소하였다. 쌀알의 길이는 탈지에 의하여 영향을 받지 않았으나 폭은 감소하였다. 쌀을
Keywords