Microbiology and Biotechnology Letters (한국미생물·생명공학회지)
- Volume 13 Issue 1
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- Pages.1-5
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- 1985
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- 1598-642X(pISSN)
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- 2234-7305(eISSN)
Microbiological Studies of Foods - Microbial Load and Microflora of Dried File Fish Fillet -
식품(食品)의 미생물학적(微生物學的) 조사연구(調査硏究) - 시판(市販) 쥐치포의 미생물(微生物) 분포(分布) -
- Yoo, Jin Young (Food Research Institute/A. F. D. C.) ;
- Chung, Dong Hyo (Department of Food Technology, Chungang University) ;
- Kim, Jun Pyong (Department of Food Technology, Chungang University)
- Received : 1984.11.06
- Published : 1985.03.01
Abstract
File fish fillets collected from markets were analyzed for their microbial load and microflora, resulting in the level of aerobic mesophiles ranged from
시판(市販)되고 있는 쥐치포의 미생물(微生物) 오염도(汚染度)를 조사(調査)하고 流通中(유통중) 衛生管理(위생관리)에 필요(必要)한 기초자료(基礎資料)를 얻고자 3회(回)에 걸쳐 수집한 후 오염지표균(汚染指標菌) 및 유해세균(有害細菌)의 존재(存在)를 검사(檢査)하고 microflora를 조사(調査)한 결과(結果) 호기성(好氣性) 중온균(中溫菌), 일반대장균군(一般大腸菌群), 분별성 대장균군(大腸菌群), Enterobacteriaceae 및 분변성 Streptococci의 오염도(汚染度)가 각각(各各)
Keywords