한국수산과학회지 (Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences)
- 제17권5호
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- Pages.373-382
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- 1984
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
레토르트파우치식품의 가공 및 품질안정성에 관한 연구 (3) 레토르트파우치 튀김어묵의 제조 및 저장중의 품질안정성
Studies on Processing ana Keeping Quality of Retort Pouched Foods (3) Preparation and Keeping Quality of Retort Pouched Fried Mackerel Meat Paste
- 이응호 (부산수산대학 식품공학과) ;
- 오광수 (부산수산대학 식품공학과) ;
- 구재근 (부산수산대학 식품공학과) ;
- 박향숙 (부산수산대학 식품공학과) ;
- 조순영 (부산수산대학 식품공학과) ;
- 차용준 (부산수산대학 식품공학과)
- LEE Eung-Ho (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- OH Kwang-Soo (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- KOO Jae-Geun (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- PARK Hyang-Suk (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- CHO Soon-Yeong (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- CHA Yong-Jun (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan)
- 발행 : 1984.09.01
초록
우리나라연안에서 많이 어획되는 고등어를 원료로 상온유통가능하며 즉석식품으로 이용할 수 있는 레토르트파우치 튀김어묵을 제조하기 위한 가공조건 및 저장중의 품질안정성에 대하여 검토하였다. 가공조건은 고등어냉동고기풀에 대하여 옥수수전분
Processing conditions of retort pouched fried mackerel fish meat paste and quality stability during storage were investigated. The reasonable amounts of added ingredients to the frozen mackerel meat paste were
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