대한미생물학회지 (The Journal of the Korean Society for Microbiology)
- 제19권1호
- /
- Pages.41-48
- /
- 1984
- /
- 0253-3162(pISSN)
발효유(醱酵乳)에서 분리된 Lactobacillus casei의 병원성 장내세균에 대한 항균작용
Antibacterial Activity of Lactobacillus casei Isolated from a Fermented Milk Against Pathogenic Enteric Bacteria
- 최철순 (중앙대학교 의과대학 미생물학교실) ;
- 정재봉 (중앙대학교 의과대학 미생물학교실) ;
- 정상인 (중앙대학교 의과대학 미생물학교실) ;
- 양용태 (중앙대학교 의과대학 미생물학교실)
- Choi, Chul-Soon (Department of Microbiology, College of Medicine, Chung-Ang University) ;
- Chung, Jae-Bong (Department of Microbiology, College of Medicine, Chung-Ang University) ;
- Chung, Sang-In (Department of Microbiology, College of Medicine, Chung-Ang University) ;
- Yang, Yong-Tae (Department of Microbiology, College of Medicine, Chung-Ang University)
- 발행 : 1984.12.31
초록
The present study was undertaken to elucidate the antibacterial spectrum of L. casei phage type
키워드