한국수산과학회지 (Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences)
- 제16권1호
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- Pages.37-43
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- 1983
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
Bacills cereus 포자에 대한 pH, 식염 및 솔빈산 칼륨의 영향
Effcts of pH, sodium chloride and potassium sorbate on the germination of Bacillus cereus spores in cooked rice homogenate
- Lee Myeong Sook (Dept. of Food Processing, Dong Eui Techenical Junior College of Pusan) ;
- Choi Jong Duck (Dept. of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- Chang Dong Suck (Dept. of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan)
- 발행 : 1983.01.01
초록
식중독 원인균으로 알려져 있는 Bacillus cereus 균의 포자를 cooked rice homogenate 배지에 접종하여 pH, 식염과 솔빈산 칼륨의 농도를 변화시키면서 배양할 때 포자의 발아에 미치는 영향을 실험한 결과를 요약하면 다음과 같다. 1. 포자의 발아범위는 pH
The effects of pH, sodium chloride and potassium sorbate on the germination of Bacillus cereus spores in the medium of cooked rice homogenate were studied. At the range of pH
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