한국미생물·생명공학회지 (Microbiology and Biotechnology Letters)
- 제11권1호
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- Pages.67-74
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- 1983
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- 1598-642X(pISSN)
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- 2234-7305(eISSN)
Aspergillus oryzae를 이용한 대두발효식품의 색상개량에 관한 연구
Studies on the Color Improvement of Doenjang (Fermented Soybean Paste) Using Various Aspergillus oryzae Strains
초록
Aspergillus oryzae 6균주(A, B, C, D, E, F 등 6개구)를 이용한 콩된장및 개량된장의 색상개량에 관한 연구결과를 요약하면 다음과 같다. 제국중 protease 및
The studies on the color improvement of the Doenjang (two types of fermented soybean paste : soybean Doenjang and modified Doenjang) using various Aspergillus oryzae strains (6 strains : A, B, C, D, E, F) were conducted with the series of experiments of enzymatic activities (pretense,
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