Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 15 Issue 1
- /
- Pages.32-36
- /
- 1983
- /
- 0367-6293(pISSN)
Effect of Relative Humidities on the Qualities of White Ginseng during Storage -II. On the Changes of Saponins and Sugars-
저장상대습도(貯藏相對濕度)가 백삼품질(白蔘品質)에 미치는 영향(影響) -제2보(第2報) : Saponin 및 당(糖)의 변화(變化)-
- Noh, Hye-Won (Dental College, Jeonbuk National University) ;
- Do, Jae-Ho (Korea Ginseng & Tobacco Research Institute) ;
- Kim, Sang-Dal (Korea Ginseng & Tobacco Research Institute) ;
- Oh, Hoon-Il (Department of Food Science & Technology, King Sejong University)
- Published : 1983.01.01
Abstract
The contents of ginseng saponins in white ginseng, particularly ginsenoside
백삼(白蔘)을 각(各) 상대습도별(相對濕度別)로 저장(貯藏)하면서 백삼내(白蔘內)의 saponin과 유리당(遊離糖)의 함량변화(含量變化)를 조사(調査)하였다. 백삼내(白蔘內)에 존재(存在)하는 saponin은 상대습도(相對濕度)
Keywords