Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (한국수산과학회지)
- Volume 14 Issue 3
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- Pages.139-147
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- 1981
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
Effect of Food Humectants on Lowering Water Activity of Casing Kamaboko 1. Effect of Lowering Water Activity of Sodium Chloride, Sugars and Polyols
포장 어묵의 수분활성 저하에 미치는 식품첨가제의 영향 1. 식염, 당류 및 다가알코올류의 영향
- KIM Dong-Soo (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Busan) ;
- PARK Yeung-Ho (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Busan)
- Published : 1981.09.01
Abstract
In this study, by using Landrock method modified by Yokozeki (1973) and Koizumi (1980), water activity (
식품 방부제인 2-(2-furyl)-3-(5-nitro-2-furyl) acrylamide의 사용이 금지된 후로 어묵 및 어육햄(ham) 및 소시지(sausage) 등의 보존성을 높이기 위한 수단의 하나로 제품의
Keywords