Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (한국수산과학회지)
- Volume 12 Issue 3
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- Pages.161-166
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- 1979
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
KINETIC STUDIES OF LACTIC ACID FERMENTATION(PART 2) INFLUENCE OF TEMPERATURE ON FERMENTATION
유산균 발효에 관한 동력학적 연구(제2보) 발효에 미치는 온도의 영향
- LEE Keun-Tai (Dept. of Food Science and Technology, National Fisheries University of Busan) ;
- LEE Myeong-Sook (Dept. of Food Science and Technology, National Fisheries University of Busan) ;
- HAN Bong-Ho (Dept. of Food Science and Technology, National Fisheries University of Busan)
- Published : 1979.09.01
Abstract
To know the influence of temperature on the fermentation process, a strain of Lactobacillus bulgarius was experimentally cultured three different temperature conditions of
유산균 식료공법에서 중요한 위치를 차지하는 L. bulgaricus의 배양온도에 의한 산소 효과 및 열역학적 고찰을 요약하면 다음과 같다. 1) L. bulgaricus를 20시간 배양시 균체는 최고농도에 달했고 배양온도
Keywords