한국수산과학회지 (Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences)
- 제12권4호
- /
- Pages.241-243
- /
- 1979
- /
- 0374-8111(pISSN)
- /
- 2287-8815(eISSN)
자리돔 엑스분의 유리아미노산
FREE AMINO ACID CONTENT IN THE EXTRACT OF CORAL DAMSELFISH, CHROMIS NOTATUS
- HA Jin-Hwan (Dept. of Food Technology, Je Ju College) ;
- LEE Eung-Ho (Dept. of Food Science and Technology, National Fisheries University)
- 발행 : 1979.12.01
초록
제주도에서 명산물로 즐겨 먹어 본 자리돔, Chromis notatus의 유리아미노산 조성을 분석한 결과 14종의 유리아미노산을 분리 동정할 수 있었으며 전 유리아미노산에 대한 함량이 많은 아미노산이 차지하는 비율은 taurine이
Coral damselfish (demoiselle), Chromis notatus, has been one of the most tasty sea foods in Jeju-Do, Korea, The free amino acids in tile extracts of Chromis notatus were analysed by amino acid autoanalyser. In the extracts, taurine, lysine, glycine and alanine were abundant, holding
키워드