Microbiology and Biotechnology Letters (한국미생물·생명공학회지)
- Volume 7 Issue 4
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- Pages.217-223
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- 1979
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- 1598-642X(pISSN)
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- 2234-7305(eISSN)
Microbiological Studies on the Rice Makkulli (Part 1) Utilization of Rice Makkulli Koji with the Isolated Strain M-80
쌀막걸리의 미생물학적 연구 (제1보) 분리균주 M-80의 쌀막걸리 제국용으로서의 이용성
Abstract
Six strains of mold which had high saccharifying and acid-productive ability were isolated from wild sources. The strain M-80 among them and Aspergillus kawachii, which was generally used as rice makkulli koji were used for this studies. The results obtained were summarized as follows. 1)
자연계에서 분리한 곰팡이 중 전분을 잘 당화하며 산생성력이 강한 한 균주를 선별하여 현재 막걸리 제국용 균종으로 많이 사용되고 있는 백국균(Aspergillus Kawachii)과 비교하여 각종 성분을 경시적으르 분석한 결과는 다음과 같다. 1) 분리균중 당화력 및 액화력이 비교적 강한 M-80을 공시균으로 선별하였다. 2) 백국균과 분리균의
Keywords