Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 11 Issue 3
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- Pages.157-161
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- 1979
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- 0367-6293(pISSN)
Studies on the Measurement of Thermal Properties of Kochujang
고추장의 열(熱) 특성(特性) 측정(測定)에 관(關)한 연구(硏究)
- Chun, Jae-Kun (Department of Food Technology, College of Agriculture, Seoul National University) ;
- Mok, Chul-Kyoon (Department of Food Technology, College of Agriculture, Seoul National University) ;
- Chang, Kyu-Seob (Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Chungnam National University)
- Published : 1979.09.15
Abstract
The apparatus and method that permit rapid and continuous determination of thermal conductivity and diffusivity of Kochujang, Korean native semi-solid food, are presented. 1. The thermal conductivities of Kochujang are
반고체(半固體) 식품(食品)의 열(熱) 전도도(傳導度)와 열(熱) 확산도(擴散度)를 연속적(連續的)으로 측정(測定)할 수 있는 장치(裝置)를 제작(製作)하여 우리나라 고유(固有)의 반고체(半固體) 식품(食品)인 고추장의 열(熱) 특성(特性)을 측정(測定)하였는 바 그 결과(結果)는 다음과 같다. 1. 고추장의 열(熱) 전도(傳導)는
Keywords