Korean Journal of Agricultural Science (농업과학연구)
- Volume 5 Issue 2
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- Pages.87-92
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- 1978
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- 2466-2402(pISSN)
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- 2466-2410(eISSN)
Microbiological Studies on the Commercial Fermented Milks
시판(市販) 발효유(醱酵乳)의 미생물학적(微生物學的) 연구(硏究)
- Kim, Jong-Woo (Dept. of Animal Science, College of Agriculture, Chungnam Univ.)
- 김종우 (충남대학교 농과대학 축산학과)
- Published : 1978.12.31
Abstract
Extensive studies on the commercial fermented milks, which had been distributed over four months from July to October in 1978, were carried out for their microbial characterization including an investigation on the variations of bacterial populations under various storage conditions. 1. Total number of viable cells in the products were in between
시판(市販)되고 있는 발효유(醱酵乳)의 미생물학적(微生物學的) 성상(性狀)과 보존온도(保存溫度)에 따른 미생물(微生物)의 소장상태(消長狀態)를 확인(確認)하기 위하여 시판(市販) 발효유(醱酵乳)를 1978년(年) 7월(月)부터 10월(月)까지 수집(蒐集)하여 시험(試驗)한 결과(結果) 다음과 같은 결론(結論)을 얻었다. 1. 발효유중(醱酵乳中)에 함유(含有)된 생균수(生菌數)는
Keywords