Microbiology and Biotechnology Letters (한국미생물·생명공학회지)
- Volume 6 Issue 2
- /
- Pages.65-73
- /
- 1978
- /
- 1598-642X(pISSN)
- /
- 2234-7305(eISSN)
Studies on the Naringinase Produced by Aspergillus nidulans (Part I) Purification and Characteristics of Naringinase
Aspergillus nidulans 가 생산하는 Naringinase 관한 연구 (제2보) Naringinase의 정제 및 물리화학적 성질
Abstract
Naringinase extracted from the culture media of Aspergillus nidulans was purified, and the activity was proved to be stronger by 781 fold in the part of precipitation with ammonium sulfate, and column chromatography using DEAE-Sephadex A-25 and Sephadex G-100. Two fractions which had the same enzyme activity were isolated by the purification. Both fractions showed the highest enzymes activity under the reaction conditions of pH 5.0 and 40
Aspergillus nidulans로부터 추출한 naringinase를 정제하여 물리화학적 성질을 검토하였다. 1) 효소는 유안침전, DEAE-Sephadex A-25, Sephadex G-100 column chromatography를 사용하여 정제하였으며 정제결과 두 개의 fraction이 나타남을 발견하였고 Fraction I의 비활상 조효소의 781배 종가함을 나타내었다. 2) 효소의 반응 최적 pH와 온도는 위의 두 fraction에서 같은 결과를 나타내었다. 최적 pH는 5.0 이었으며 최적온도는 4
Keywords