한국미생물·생명공학회지 (Microbiology and Biotechnology Letters)
- 제6권4호
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- Pages.161-165
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- 1978
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- 1598-642X(pISSN)
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- 2234-7305(eISSN)
구연산 발효에 관한 연구 (제 1 보) 균주선정 및 배지 개량
Studies on the Citric Acid Fermentation (Part 1) Strain Screening and Medium Improvement
초록
자연계에서 유기산을 생성하는 균주 11 군주를 분리하여 그 중에 구연산 생성균 1종을 선정하여, 동정한 결과 Aspergillus niger로 나타났다. 분리된 균주로 500ml 삼각 flask에 Sakaguchi 배지 100ml를 넣고 3
Out of 11 organic acid producing strains isolated from fruits, soil, and air, one strain was selected for the study of the citric acid fermentation using Sakaguchi's medium. The organism was identified as Aspergillus niger. When Asp.niger was shaked at 3
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