Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 10 Issue 1
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- Pages.57-62
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- 1978
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- 0367-6293(pISSN)
Physico-chemical Properties of Bracken(Pteridium aquilinum) Root Starch -1. Morphology and Chemical Properties- 중복기사검색
고사리(Pteridium aquilinum) 뿌리 전분의 이화학적 특성에 관한 연구 -1. 전분의 일반 성상 및 화학적 특성-
- Jo, Jae-Sun (Dept. of Food & Nutrition, Dong Duk Women's College)
- 조재선 (동덕여자대학 식품영양학과)
- Published : 1978.02.28
Abstract
The morphology and chemical properties of bracken (Pteridium aquilinum) root starch were investigated. The starch granules were mainly sphere and cocoon with the diameter of
고사리 뿌리 전분의 일반 성상 및 화학적 특성을 연구한 결과는 다음과 같다. 1. 각종 현미경으로 전분입자를 관찰한 결과 외형은 장방구형(長方求刑) 또는 누에고치형이었고 입자의 크기는 장경(長徑)
Keywords