Applied Biological Chemistry
- Volume 20 Issue 3
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- Pages.263-269
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- 1977
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
Studies on White Potato Processing for Mixed Cooking with Rice as Main Dish (Part III) -Yield of products, process of manufacture, and economics, of potato granules
감자 주식화에 관한 연구 (제 3 보) -감자쌀의 수율, 제조공정 및 경제성에 관하여-
- Kim, Ze-Uook (Dept. of Food Technology, College of Agriculture Seoul National University) ;
- Yeo, Young-Keun (Dept. of Food Technology, College of Agriculture Seoul National University)
- Published : 1977.09.30
Abstract
In order to establish methods of potato processing for mixed cooking with rice as main diet, fundamental research was carried out. On the basis of the previous experiments about potato granules, the yield of products, the process of manufacture, and its economics were determined The results are the following. 1. Yield of products are; (1) 22.2% under dipping treatment in
감자 쌀 제조를 확립하는 동시에 그 수율조사와 함께 감자 쌀 제조에 따르는 경제성을 검토 한 결과는 다음과 같다. 1. 수율조사는 박피를 함으로써 생긴 껍질에 의한 손실이 1% 내외로 극히 적었으며 실용성이 있는 변색방지 처리 중의 침지액 중의 고형물 손실로 인한 수율은 염산 침지처리에서 22.1%, 열탕 blanching 처리가 20.8% 염산 침지 가열 처리가 19.3% 메타중아황산칼륨 침지 처리가 22.3%, 메타중 아황산칼륨 가열처리가 20.4%로 나타났다. 2. 감자쌀의 제조 공정은 수세
Keywords