Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 9 Issue 2
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- Pages.165-169
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- 1977
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- 0367-6293(pISSN)
Thermal Inactivation of Horseradish Peroxidase for the Range of Temperatures $110^{\circ}{\sim}140^{\circ}C$
$110^{\circ}C$ 이상에서의 Peroxidase의 열에 의한 불활성화
- Park, K.H. (Department of Food Technology, Seoul National University) ;
- Stahl, R. (Institute for Food Engineering, University Karlsruhe) ;
- Srimani, B.N. (Department of Food Technology and Biochemical Engineering, Jadavpur University) ;
- Loncin, M. (Institute for Food Engineering, University Karlsruhe)
- 박관화 (서울대 농대 식품공학과) ;
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- Published : 1977.06.28
Abstract
An apparatus for continuous sterilization of fluids in which heating-up and cooling time are negligible enabled determination of the kinetics of thermal inactivation of peroxidase for the range of temperatures
용액의 열처리 온도까지의 온도 상승시간과 열처리 후 냉각시간이 무시될 수 있을 정도로 단시간이어서 고온에서의 측정이 가능한 연속 살균장치를 이용하여 열처리온도
Keywords