Study on the Concentration of Some Trace Elements in the Diet in Korea

  • Lee, Chul (Radioanalytical Division, Korea Atomic Energy Research Institute) ;
  • Kim, Nak-Bae (Radioanalytical Division, Korea Atomic Energy Research Institute) ;
  • Lee, Ihn-Chong (Radioanalytical Division, Korea Atomic Energy Research Institute)
  • 발행 : 1976.12.01

초록

여러 식품류에 함유된 수은, 비소, 브롬, 구리, 망간 및 칼륨의 현재 준위를 제시하였으며 이미 발표된 다른 저자들의 결과와 비교 하였다. 여기서 얻은 현재의 함량 준위를 근거로하여 각 원소들의 매일 섭취량을 산출 하였더니 수은이 2.0$\times$$10^1$$\mu\textrm{g}$, 비소가 3.2$\times$$10^2$$\mu\textrm{g}$, 브롬이 2.3$\times$$10^3$$\mu\textrm{g}$, 구리가 2.5$\times$$10^3$$\mu\textrm{g}$, 망간이 6.8$\times$$10^3$$\mu\textrm{g}$, 칼륨이 2.1$\times$$10^{6}$$\mu\textrm{g}$ 이었다. 이들 값을 산출하기 위하여 1974년 수행된 국민영양 조사의 결과를 이용하였다.

The present levels for the contents of mercury, arsenic, bromine, copper, manganese and potassium in various groups of foodstuffs are evaluated and compared with data given previously by others. On the basis of the data for the levels, the average daily intakes have teen estimated to be 2.0$\times$10$^1$$\mu\textrm{g}$ for Hg, 3.2$\times$10$^2$$\mu\textrm{g}$ for As, 2.3$\times$10$^3$$\mu\textrm{g}$ for Br, 2.5$\times$10$^3$$\mu\textrm{g}$ for Cu, 6.8$\times$10$^3$$\mu\textrm{g}$ for Mn and 2.1$\times$10$^{6}$ $\mu\textrm{g}$ for K. For this purpose, the data reported as a result of the 1974 National Nutrition Survey have been used.

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