Applied Biological Chemistry
- Volume 19 Issue 4
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- Pages.183-188
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- 1976
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
Studies on White Potato Processing for Mixed Cooking with Rice as Main I ish [Part I] - Preliminary Studies of White Potato Granulation for Main Dish -
감자 주식화(主食化)에 관(關)한 연구[제1보](硏究 [第一報]) - 감자쌀 제조(製造)에 관(關)한 예비시험(豫備試驗) -
- Kim, Ze-Uook (College of Agriculture, Seoul National University) ;
- Cho, Sung-Hwan (College of Agriculture, Seoul National University)
- Published : 1976.12.31
Abstract
In order to establish methods of potato processing for mixed cooking with rice as main dish, the size and shape of potato granules and favorable ratio of potato granules to rice for cooking were studied preliminary. As the results cylindrical shaped potato granule of around 6mm in diameter and
농가에서 감자를 쉽게 절단 변색처리하여 주식으로 흔취 할 수 있는 감자쌀의 제조방법을 확정하기, 위한 예비시험으로서 감자의 절단 모양과 크기, 감자쌀의 혼취 기호성 및 적정 혼취량을 연구하여 다음과 같은 결과를 얻었다. 1. 건조 감자쌀을 위한 생감자의 모양은 장방형보다 원통형이 좋고 직경 6mm내외, 길이
Keywords