한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제8권4호
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- Pages.253-259
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- 1976
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- 0367-6293(pISSN)
고정화(固定化) Pronase의 특성(特性)에 관한 연구(硏究)
Characterization of Sepharose-Bound Pronase
- Byun, Si-Myung (Department of Biological Science and Technology, Korea Advanced Institute of Science) ;
- Wold, Finn (Department of Biochemistry, University of Minnesota St. Paul)
- 발행 : 1976.12.28
초록
단백질 분해효소로서 넓은 특이성을 가지고 있는 Pronase를 사용하여 두 가지의 다른 방법으로 고정화효소(固定化酵素)를 제조하였다. Sepharose에 직접 결합시킨 효소는 원래 효소활성도의 22.6%을 유지하고 있었지만, Extension arm으로서
Two kinds of sepharose-bound pronases were successfully prepared. The immobilized pronase, directly coupled to cyanogen-bromide activated sepharose, retains 22.6% of original specific activity against casein. However,
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