Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 8 Issue 1
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- Pages.42-46
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- 1976
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- 0367-6293(pISSN)
Studies on the Properties of Barley and Naked Barley Starch Part II. On the Gelatinization Temperature and Alkali Number of Starch
보리전분(澱粉)의 특성(特性)에 관한 연구(硏究) 제2보 보리 전분(澱粉)의 호화온도(糊化溫度) 및 Alkali 수(數)에 대하여
- Kim, Yong-Hui (Chonbook National University) ;
- Kim, Hyong-Soo (Yonsei University)
- Published : 1976.03.28
Abstract
In order to compare the quality of starches, isolated from the various barley and naked barley species, the gelatinization-temperature and alkali number were determined for 11 species of barley and 13 species of naked barley. The results are as follows; 1. Gelatinizations start at
보리전분(澱粉)의 품종별(品種別) 특성(特性)을 알아보기 위하여 겉보리 11개 품종(品種)과 쌀보리 13개 품종(品種)에서 분리(分離)한 전분(澱粉)의 호화온도(糊化溫度) 및 Alkali수(數)를 측정(測定)한 결과(結果)는 다음과 같다. 1. 시료(試料) 전분(澱粉)의 호화개시온도(糊化開始溫度) 및 완료온도(完了溫度)는 각각(各各)
Keywords