Applied Biological Chemistry
- 제18권3호
- /
- Pages.177-182
- /
- 1975
- /
- 2468-0834(pISSN)
- /
- 2468-0842(eISSN)
미생물(微生物) Inulase에 의(依)한 돼지감자 중의 Inulin분해(分解)에 관한 연구(硏究)
Studies on the Hydrolysis of Inulin in Jerusalem Artichokes by Fungal Inulase
- 김기철 (충북대학 농화학과)
- Kim, Ki-Choul (Dept, of Agricultral Chemistry, Chung Buk National University)
- 발행 : 1975.09.30
초록
돼지감자를 분석(分析)하여 탄수화합물(炭水化合物)로써 존재(存在)하고있는 Inulin성분량(量)이 12.09% 함유(含有)하고 있음을 확인(確認)하였다. pencillium sp 1을 돼지감자배지(培地)에 배양(培養)하여 과당생산조건(果糖生産條件)을 검토(檢討)한 결과(結果)는 다음과 같다. 1. 돼지감자에 대(對)한 최적가수량(最適加水量)은 신선돼지감자 1kg에 대(對)하여 증류수(蒸溜水) 2.5
The analysis of Jerusalem artichoke showed that it contains 12.09% of Inulin. The results obtained from the examination of the conditions for fructose production by cultivating Pencillum sp 1 in the Jerusalem articoke medium were as follows: 1. The optimum amount of water added to Jerusalem artichoke was 2.5
키워드