한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제6권2호
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- Pages.56-60
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- 1974
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- 0367-6293(pISSN)
p-Nitropheneyl Diazonium Fluoborate를 이용한 후추 Piperine의 새로운 비색정량법
A New Method of Colorimetric Determination of Piperine Using p-Nitrophenyl Diazonium Fluoborate in Pepper (Piper Nigrum L.)
- 리성갑 (농공이용연구소, 농산물 이용연구 담당관실)
- Rhee, Seong-Kap (Agricultural Products Utilization Division Institute of Agricultural Engineering and Utilization)
- 발행 : 1974.06.28
초록
후추의 매운맛을 주는 자극성분인 piperine 정량에 대한 가능한 방법들에 관하여 조사정리 하였고 또 새로운 정량법으로 후추의 매운 성분을
A survey of the available methods for the determination of piperine was made, and a new method, developed based upon alkaline hydrolysis at about
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