한국잠사곤충학회지 (Journal of Sericultural and Entomological Science)
- 제15권1호
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- Pages.1-7
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- 1973
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- 2234-8174(pISSN)
가잠유충의 소화액 Amylase 활성에 미치는 사료조성(당과 단백질과의 량비) 및 4면기보호온도의 영향
Effect of the Dietary Composition (quantitative ratio between carbohydrate and protein) and the Rearing Temperature during the 4th Moulting Period on Amylase activity of Digestive Juice in the Silkworm, Bombyx mori L.
초록
누에의 소화액 Amylase 활성에 미치는 영양 및 환경의 영향을 알기 위하여 사료조성중에 당의 함량이 많은 A사료(따라서 단백질의 함량은 적음), 당과 단백질과의 량비가 약 1 : 2로 적당하다고 생각되는 B사료, 단백질의 함량이 많은 C사료(따라서 당의 함량이 적음)의 3종의 준합성사료를 사용하여 유충을 사육하고, 4 면기를 16
his study has been carried out to investigate amylase activity of digestive juice in the 5th day of the 5th instar influenced by the dietary composition (quantitative ratio between carbohydrate and protein) and the rearing temperature during the 4th moulting period. The larvae grew on three kinds of semi-synthetic diets. The A-diet has more carbohydrate than the others, the B-diet has carbohydrate in 1 : 2 with protein, and the C-diet has more protein than the others. All the diets were kept at 16
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