Microbiology and Biotechnology Letters (한국미생물·생명공학회지)
- Volume 1 Issue 1
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- Pages.25-30
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- 1973
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- 1598-642X(pISSN)
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- 2234-7305(eISSN)
A Study on the storage of Fresh Fruits and Vegetables (Part II) Effects of Intercellular atmosphere and Ethylene evolution by control of external pressure and gas composition in Apple Fruits.
청과물 저장에 관한 연구(제 2보) -사과 저장에 있어서 환경압력 및 기체조성이 사과조직내 기체조성과 Ethylene 생성에 미치는 영향-
Abstract
Experiments were carried out to clarify changes of intercellular gas composition, respiration and ethylene evolution by controlled external atmospheric pressure and external gas composition on apples. Jonathan apples, harvested 25, in September and Rolls apples, harvested 25, in October, 1971 and 1972 were used. Results obtained were as follows: 1. Intercellular gas volumes were proportionally changed by the given pressure, and the given pressure remarkably affected internal gas composition and volume of apples. As intercellular gas volumes were reached in their equilibrium within 5 min. after treatment, the internal atmospheric conditions became constant rapidly. 2. The increase of internal
본 연구는 1971년과 1972년 9월 25일에 수확한 흥옥과 동년 10월 25일에 수확한 국광을 시료로하여 이들 사과의 저장에 있어서 환경압력 및 환경기체조성이 사과조직내 기체조성과 호흡 및 ethylene 생성에 미치는 영향을 규명하기 위하여 실험하였던 바 그 결과는 다음과 같다. 1. 과실조직내 기체량은 환경압력에 비례적으로 변화하며, 환경압력이 사과의 조직내 기체조성 및 기체량에 현저하게 영향을 미쳤다. 2. 조직내
Keywords