한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제4권2호
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- Pages.61-71
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- 1972
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- 0367-6293(pISSN)
방사화분석법에 의한 식품중의 Se의 정량
Rapid Determination of Selenium in Foodstuffs by Neutron Activation Analysis
- 전세열 (원자력연구소 생물학연구실)
- Chun, Sea-Yeol (Biology Division Atomic Energy Research institute)
- 발행 : 1972.06.28
초록
Se은 비타민 E의 기능과 비슷한 기능을 가지고 있으므로 필수원소로 생각되나, 허용량을 조금만 넘으면 중독증을 일으키는 유해원소이다. 이러한 Se분석은 종래방법은 시료분해중 Se의 증발로 인한 손실과 시약의 오염으로 오는 오차로 분석이 힘들었다. 그러나 Se분석을
The selenium content of a wide variety of Korean food was determined by neutron activation analysis. Most fruits and vegetables contained quantities of selenium less than
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