한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제4권1호
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- Pages.1-5
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- 1972
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- 0367-6293(pISSN)
국산(國産) 건조(乾燥)마가목 열매로 부터 Sorbic Acid의 분리(分離)에 관한 연구(硏究) (I)
Isolation of Sorbic Acid from the Mountain Ash Berries (I)
- Lee, S.M. (Department of Chemical Engineering, Yonsei University) ;
- Kim, C.E. (Department of Chemical Engineering, Yonsei University) ;
- Joe, Y.I. (Department of Chemical Engineering, Yonsei University) ;
- Tahk, H.K. (Department of Chemical Engineering, Yonsei University)
- 발행 : 1972.03.28
초록
한국산 마가목의 건조된 열매를 사용하여 parasorbic acid를 침출 및 분리하는 과정에서 최고의 수율을 위한 최적조건은 다음과 같이 규명되었다. 1) 건조된 마가목 열매로 부터 물로 juice를 침출하여 내는데에 있어서 상온(常溫)에서는 6시간,
This investigation was primarily carried out to establish the optimum conditions for the separation of sorbic acid, as an enzyme inhibitor, from dry mountain ash berries. The berries were crushed to
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