Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 3 Issue 2
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- Pages.94-100
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- 1971
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- 0367-6293(pISSN)
Glutamic Acid in Korean Foods and Estimation of its Dietary Intake
한국식품 중 글루타민산의 함량과 한국인의 글루타민산 섭취량 산정에 관한 연구
- Jo, Jae-Sun (Food Resources Laboratory, Korea Institute of Science and Technology) ;
- Kwon, Tai-Wan (Food Resources Laboratory, Korea Institute of Science and Technology)
- Published : 1971.08.28
Abstract
Free and total glutamic acid (GA) in 76 items of Korean foods have been determined by manometric method using glutamate decarboxylase(EC 4 1 1 15). Free GA contents are
한국 상용식품 76종에 대한 총 GA 및 유리 GA 함량을 glutamate decarboxylase를 사용한 검압법에 의해서 측정하였다. 유리 GA 함량은 곡류
Keywords