저장 온도와 저장 기간에 따른 계란의 신선도 변화 측정

Measurement on Freshness Degree Change on Chicken Egg at Stored Temperature and Stored Time

  • 조성복 (목원대학교 대학원 IT공학과) ;
  • 이영우 (목원대학교 전자공학과)
  • Jo, Seong-Bok (Dept. of IT Engineering, The Graduate School of Mokwon University) ;
  • Lee, Young-Woo (Dept. of Electronics Engineering, Mokwon University)
  • 발행 : 2007.10.26

초록

계란의 신선도 파악을 위해 계란 표면에 광원(300-1050nm)을 조사하여 스펙트럼을 측정하였다. 그리고 저장온도와 저장기간 따른 계란의 신선도 변화를 분석하였다.

Light sources(300-1050nm) irradiated on egg surface and detected spectrum for egg freshness. We studied on the analysis of freshness degree using the irradiation on spectrometer about stored temperature and stored time.

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