Proceedings of the Korea Contents Association Conference (한국콘텐츠학회:학술대회논문집)
- 2005.05a
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- Pages.244-247
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- 2005
A Study on Classification of Wine
와인의 분류에 관한 연구
- Choi Gwang-Ung ((Wine Club) in HCCA) ;
- Jeon Hyun-Ju ((Wine Club) in HCCA) ;
- Youn Ho-Chang ((Wine Club) in HCCA)
- Published : 2005.05.01
Abstract
While the interest and demand of wine is increasing, the systematic support of information is becoming a mandatory requirement. In this thesis, let us suggest 'Tannin', one of the elements which is consisted in the wine taste, as one of the classification standard, and divide the classification standards of wine between the characteristics of wine and the outer environment.
와인에 대한 관심과 수요가 증가함에 따라서, 와인에 대한 체계적인 정보 제공의 필요성이 제기되고 있다. 본 논문에서는 와인의 맛을 구성하는 요소 중, '탄닌'을 와인의 분류 기준의 하나로서 제시하고, 와인에 대한 분류 기준을 와인의 성격과 외부 환경으로 나누고자 한다.
Keywords