Antioxidation Effect of Various Electrolyzed Water

여러 가지 전리수의 항산화 효과

  • Lee Yoon Bae (Dept of Chemical Engineering, Soonchunhyang University) ;
  • Ryoo Kunkul (Dept of Materials Engineering, Soonchunhyang University) ;
  • Lee Jongkwon (Dept of Materials Engineering, Soonchunhyang University) ;
  • Lee Miyoung (Dept of Genetic Engineering, Soonchunhyang University) ;
  • Shin Eunjung (Dept of Chemical Engineering, Soonchunhyang University) ;
  • Sung Sichang (Dept of Chemical Engineering, Soonchunhyang University) ;
  • Ku Daechul (Dept of Chemical Engineering, Soonchunhyang University)
  • 이윤배 (순천향대학교 화학공학과) ;
  • 류근걸 (순천향대학교 신소재공학과) ;
  • 이종권 (순천향대학교 신소재공학과) ;
  • 이미영 (순천향대학교 유전공학과) ;
  • 신은정 (순천향대학교 화학공학과) ;
  • 성시창 (순천향대학교 화학공학과) ;
  • 구대철 (순천향대학교 화학공학과)
  • Published : 2005.05.01

Abstract

Antioxidation effect of reduced electrolyzed water, which has been known as antiaging agent has been investigated with very simple method. Antioxidation effect of the reaction of linoleic acid with oxygen has been measured and analyzed. Alkaline reduced electrolyzed waters are better effect, rather acidic oxidized electrolyzed waters accelerates oxidation reaction.

노화방지에 효과가 있다고 알려진 환원 전리수의 항산화 작용을 검증하기 위하여 간단한 방법으로 여러 가지 이온 전리수의 항산화 효과를 측정하였다. Linoleic acid의 산소에 의한 반응을 억제하는 효과를 측정하여 비교 분석하였다. 알카리수인 환원 전리수가 비교적 항산화 효과가 높게 나왔고 산성인 산화전리수는 산패를 촉진하는 것으로 밝혀졌다.

Keywords