한국생물공학회:학술대회논문집
- 2000.11a
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- Pages.447-450
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- 2000
미생물 효소처리로 얻은 대두 펩타이드의 기능성
- Park, Yang-Won (Dept. of Food and Biotechnology, Dongshin Univ.)
- 박양원 (동신대학교 식품생물공학과)
- Published : 2000.11.09
Abstract
Microorganism, including some bacteria isolated from soil, were found to secrete an extracellular soymilk-clotting enzyme. Using this bacterial enzyme experiments were carried out to optimize the hydrolyzing conditions for the production of soy peptides. The soy peptides produced by hydrolyzing 11S globulin with enzyme treatment at
대두단백을 응고시키는 균체외 효소를 생산하는 박테리아를 포함하는 미생물을 토양으로부터 분리하였다. 이 미생물효소를 이용하여 대두 펩타이드를 생산하는 최적분해조건을 검토하였고, pH 6.1,
Keywords